Υλικά
4 Φιλέτα σολομού
500 γραμ. Πέννες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια σούπας μαϊντανό
3 κ. σούπας χυμό λεμονιού
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
λίγη κάπαρη
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 σφηνάκι βότκα
Aλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά για να μη διαλυθεί ο σολομός και σβήνουμε με τη βότκα σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα, αν είναι αραιή τότε δένουμε με 1-2
- κουταλάκια κορν φλαουρ.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα στις πένες & σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και άνηθο.