Φιλέτο Λαβράκι με λαχανικά εποχής


Υλικά 

2 φιλέτα λαβρακιού
4 αγκινάρες μικρές
2 κόκκινες πιπεριές, ψημένες & αποφλοιωμένες
3 ντομάτες ώριμες
4 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/2 μελιτζάνα, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 επίπεδο μανιτάρι, κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 φύλλα σπανάκι, κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το θρυμματισμένο σκόρδο και το αλάτι για να σωταριστούν. 
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λωρίδες & τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε στο τέλος το μανιτάρι, το σπανάκι & τις ντομάτες μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Τοποθετούμε τα φιλέτα για τριάντα δευτερόλεπτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Έπειτα, μεταφέρουμε από το τηγάνι στο φούρνο σε θερμοκρασία 170 °C  στον αέρα για 5-6 λεπτά μαζί με τα λαχανικά.
  5. Σερβίρουμε το φιλέτο με τα λαχανικά κατά προτίμηση αμέσως.



ΓΡΑΦΕΙΟ - ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ
Ρήγα Φεραίου 60
26221 Πάτρα
Τηλ.: 2610.277.745
Φαξ: 2610.277.882

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ
Νεοχώρι Μεσολογγίου
30001 Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Τηλ.: 26310.26981
Φαξ: 26310.26982



SOCIAL MEDIA
facebook   linkedin   instagram