Υλικά
1 κιλό τσιπούρες
2 κλωναράκια θυμάρι αποξηραμένο
20 ml Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Υλικά για τον πουρέ
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
8 τεμάχια μέτρια κολοκύθια
20 ml Ελαιόλαδο
1 κλωναράκια θυμάρι αποξηραμένο
200 ml ζωμός λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
- Φιλετάρουμε το ψάρι και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και το θυμάρι ψιλοκομμένο. Τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για μισή ώρα.
- Καθαρίζουμε τα κολοκύθια σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ζεστό.
- Μαγειρεύουμε αργά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Τότε σβήνουμε τη φωτιά και τα λιώνουμε σε πουρέ μέσα στο ζουμί και αφήνουμε να κρυώσει.
- Τακτοποιούμε τα κομμάτια του ψαριού σε ένα χαρτί ψησίματος, το κλείνουμε και ψήνουμε για 6-7 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180°C.
- Σερβίρουμε την τσιπούρα συνοδευόμενη από τον πουρέ κολοκυθιού με τριμμένο θυμάρι.