Υλικά
2 Λαυράκια (βάρος περίπου 500 γρ το καθένα)
150 ml ελαιόλαδο
4 κλωναράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
4 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια από φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Για τη σάλτσα
100 ml ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
2 κλωναράκια από φρέσκο βασιλικό
400 γρ. από χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
1. Δημιουργούμε ένα μείγμα με το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι και το ανακατεύουμε καλά.
2. Περιχύνουμε το μείγμα εσωτερικά, εξωτερικά από το λαβράκι λαβράκι. Γεμίζουμε το ψάρι με τα κλωναράκια δενδρολίβανου.
3. Σε προ θερμασμένο φούρνο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε το λαβράκι για 15΄ σε ένα ταψί στους 200°C.
4. Βάζουμε το ψάρι σε ταψί και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 15΄ περίπου.
5. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα βάζουμε σε κατσαρολάκι 100 ml ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και το βασιλικό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 1-2΄ .
6. Αποσύρουμε το λαβράκι από το φούρνο, το τοποθετούμε προσεχτικά σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρουμε με κλωναράκια από φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε αμέσως.