Υλικά
2 φιλέτα από λαβράκι
Χυμός από λεμόνι
2 ντομάτες
50 ml ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
Βασιλικός
4 πατάτες
1 κλωναράκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
4 κλωναράκι θυμάρι ψιλοκομμένο
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Αποφλοιώστε τις ντομάτες, έπειτα κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και απομακρύνετε τους σπόρους. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και το μαϊντανό. Επίσης, ψιλοκόψετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
3. Ζεστάνετε σ’ ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τις ντομάτες και το σκόρδο και μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά για 2 έως 3 λεπτά. Τέλος προσθέσετε και το ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
4. Αλατοπιπερώστε το ψάρι και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψετε και από τις 2 πλευρές για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
5. Μεταφέρετε στο φούρνο και μαγειρέψτε μαζί με τις πατάτες για 2 ακόμη λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και περιχύσετε το χυμό λεμονιού.
6. Σερβίρετε το ψάρι με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στις πατάτες.