Σολωμός με Λεμόνι & Κάπαρη


Υλικά

4 Φιλέτα Σολομού

2 κλωνάρια μαϊντανού  ψιλοκομμένα

Χυμό από μισό λεμόνι 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 


Για τη σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό σκόρδο ψιλοκομμένο

150 ml λευκό κρασί ξηρό 

Χυμό από μισό λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας από κάπαρη

Αλάτι 

Πιπέρι


Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε το σολομό σε χαρτοπετσέτες και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψετε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Επαλείψτε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και αφήστε τα στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να μαριναριστούν.

2. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και αφήστε το να ζεσταθεί, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα φιλέτα του σολομού με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρέψτε, πιέζοντας τα φιλέτα 2 ή 3 φορές με μια σπάτουλα, έως ότου το δέρμα είναι τραγανό, περίπου στα 6 λεπτά.

3. Μαγειρέψετε τα φιλέτα μέχρι να ψηθούν κατά προτίμηση, ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από το πάχος των φιλέτων. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και διατηρήστε τα ζεστά, σκεπάζοντας τα μ’ ένα αλουμινόχαρτο ενώ κάνετε τη σάλτσα.

4. Αυξήσετε τη θερμότητα  και προσθέστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστεί η σάλτσα, περίπου για 2 λεπτά.

5. Προσθέστε το κρασί, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και βράσετε μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα, περίπου 2 με 3 λεπτά. Ανακατεύουμε τη κάπαρη και τη σάλτσα με το πιπέρι. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ψάρια και σερβίρετε αμέσως.

ΓΡΑΦΕΙΟ - ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ
Ρήγα Φεραίου 60
26221 Πάτρα
Τηλ.: 2610.277.745
Φαξ: 2610.277.882

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ
Νεοχώρι Μεσολογγίου
30001 Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Τηλ.: 26310.26981
Φαξ: 26310.26982



SOCIAL MEDIA
facebook   linkedin   instagram