Υλικά
2 φιλέτα σολομού
1 κ.σ. teriyaki σως
50γρ ρύζι basmati ολικής αλέσεως
1 κ. γ. από σουσάμι
2 κρεμμυδάκια ελαφρώς ψιλοκομμένα
1 ματσάκι από κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Χυμό από λάιμ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Μαρινάρουμε τα φιλέτα του σολομού με τη σάλτσα από teriyaki. Τοποθετούμε το ρύζι σε μια μεσαία κατσαρόλα και καλύπτουμε το ρύζι με κρύο νερό. Σιγοβράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία και τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού για να ψηθούν. Ψήνουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα για 4 με 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
3. Πασπαλίζουμε τους σπόρους από σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ψηθούν οι σπόροι και ο σολομός.
4. Ανακατέψετε τα κρεμμυδάκια και το κόλιανδρο μαζί με το ρύζι και σερβίρετε με το φιλέτο σολομού. Εάν σας έχει περισσέψει μαρινάδα από το σκεύος σας, περιχύστε τη στα φιλέτα μαζί με χυμό από λάιμ